Inhoud

De inhoud van dit boek wordt al duidelijk in het woord vooraf, geschreven door Karel de Corte, orthopedagoog en ’Down-expert’: Greet Breugem-Krol geeft in een vertederende en bij vlagen poëtische stijl woorden aan de moeilijke afdaling – veroorzaakt door de ongenode komst van meneer Alzheimer – van de heuvel, eindigend bij het onvermijdelijke afscheid van haar snel verouderende zoon met wie ze als gezin een halve eeuw het leven hebben gevierd.

Greet giet dure, theoretische begrippen in de taal van de liefde en laat ons kennismaken met concepten als ‘meeveren en omdenken, beschermde zelfstandigheid, het dwalen in het doolhof van je geheugen, levend verlies, een gevalletje ‘meewerk-weigering’ en nog veel meer. Voor hen die mensen met Down vooral associëren met ‘minder’, is het een vriendelijke, maar ondubbelzinnige oproep om ze als ‘meer’ te zien.’

inhoud

Inhoud

Jan Pieter, de oudste zoon, is de hoofdpersoon in de indringend geschreven brieven van zijn
moeder. Hij heeft het syndroom van Down.

bestellen

Bestellen

Dit buitengewone boek is een aanrader voor iedereen die iets wil lezen over datgene wat er echt toe doet, de verbondenheid met liefde als bindmiddel.

auteur

Auteur

Greet Breugem-Krol werd op haar 23e moeder van een zoon met het syndroom van Down. Ze verliet het onderwijs en richtte zich op haar gezin dat nog werd uitgebreid met een tweede zoon en een dochter.

boekingen

Boekingen

Een inspirerende lezing? Ervaringsverhalen delen met ouders? Gastspreker op een conferentie? De auteur van Down-Hill, Greet Breugem-Krol, komt graag.